Випускники - в’єтнамці завітали до Альма Матер

14 червня 2016

     13 червня ректор КНУ Леонід Губерський прийняв в’єтнамську делегацію, у складі якої до університету завітали два його випускники – Данг Ван Тієн і Май Ха. Делегацію супроводжували Голова Товариства «Україна – В’єтнам» Олександр Шлапак та Надзвичайний і Повноважний Посол СРВ в Україні Й. В. пан Нгуєн Мінь Чі. 

     Колишні студенти КНУ з вдячністю згадували роки навчання в університеті,що розпочалося у далекому 1971 році, своє життя в гуртожитку, який вони навіть відвідали, щоб пригадати усі подробиці свого студентського життя. «З того часу Україна стала нашою другою Батьківщиною, а університет - рідним домом», - сказав Май Ха. 

     Випускник Інституту міжнародних відносин КНУ Данг Ван Тієн сказав, що саме знання і досвід, отримані під час навчання в університеті, дали їм можливість обійняти високі державні посади, стати успішними представниками національного бізнесу. Зокрема сам він став радником Голови Національних зборів (Парламенту) СР В’єтнам. У 2014 році обраний головою Товариства дружби «В’єтнам – Україна». 

     Ректор університету Леонід Губерський зазначив, що немає нічого приємнішого для вчителів, ніж бачити успішними тих, кому університет дав освіту і хто пам’ятає про це. 

     Стосунки між нашими народами завжди були теплими і залишаються такими. Університет і зараз приймає на навчання молодь з дружнього В’єтнаму. В Інституті філології КНУ вивчається в’єтнамська мова, ми співпрацюємо з 4-ма в’єтнамськими університетами і готові до розширення горизонтів нашої співпраці. 

     Учасники зустрічі обмінялися сувенірами і ще довго й тепло спілкувалися. 

     

Із сайту КНУ ім. Т. Шевченка

http://www.univ.kiev.ua/news/7834