Українські школярі створять карту В'єтнаму з 770 голубів миру

27 серпня 2016

     21 вересня у День миру Товариство разом із своїми партнерами проведе акцію "Голуби миру для В’єтнаму" в рамках якої 770 учнів київської спеціалізованої школи № 251 ім. ХО Ши Міна сформують з паперових голубів миру карту В’єтнаму розміром 2х3 метра. Це буде наймасовіший захід такого плану в Україні за всі 25 років її незалежності.

     Зазначена акція внесена до Карти глобальних заходів сайту Міжнародного дня миру.

     30 листопада 1981 р. Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй резолюцією за № A/RES/36/67 запропонувала країнам-членам у третій вівторок вересня відзначати Міжнародний день миру. Передбачається, що цей день буде присвячено розповсюдженню та укріпленню ідеалів миру як в середині держав і народів, так й у відносинах між ними.

     Традиційно у світі його відзначають різноманітними мирними заходами, зокрема освітніми зібраннями і конференціями, семінарами, музичними святами, міжкультурними діалогами, екологічними проектами, художніми виставками, маршам миру тощо. Він надає можливість привернути увагу суспільства до актуальних питань миру і принципів гуманності, свободи, добра і поваги до різноманіття.

     Підтверджуючи відданість України ідеалам миру та підтримуючи рішення Генасамблеї ООН, 5 лютого 2002 р. Президент України видав Указ за № 100, установивши 21 вересня в Україні День миру.

     У зв’язку з анексією Криму та проведенням антитерористичної операції в Донецькій і Луганській обл. ця дата для України набула особливого значення. Так, у 2014 і 2015 рр. по всій країні проходила низка громадських акцій, спрямованих на поновлення миру, підтримку внутрішньо переміщених осіб. У цих заходах брали участь й перші особи держави, у тому числі Президент України Петро Порошенко.