Відкрилася фотовиставка "ХО Ши Мін та Україна"

15 травня 2015

     15 травня 2015 р. за ініціативи Товариства "Україна - В'єтнам" у приміщенні Національної парламентської бібліотеки України відкрилася фотовиставка, присвячена 125-річчю від дня народження видатного державного діяча В’єтнаму ХО Ши Міна та його зв’язкам з Україною.

     Мета заходу – представити українському народові унікальну людину – першого Президента Демократичної Республіки В’єтнам ХО Ши Міна, який тричі відвідував Україну. Вперше – у 1924 р. у складі делегатів Комінтерну він відвідав село Мачухи Полтавської губернії, де знайомився з передовим досвідом організаційної роботи. У 1957 р. – під час турне європейськими країнами. Третій раз – у 1959 р. під час відпустки та відпочинку, відвідавши Київ і область, Запоріжжя, Кременчук, Сімферополь, Севастополь та інші міста України.

     Ознайомлення Хо Ши Міна з історією та культурою українців, освітнім, науковим, промисловим і сільськогосподарським потенціалом, військовими можливостями та досвідом нашої країни у Другій світовій війні дозволило в’єтнамському лідеру відстояти незалежність та об’єднати країну, ліквідувати неписьменність, сформувати базові гарантії соціального захисту громадян, закласти підвалини її динамічного розвитку на майбутнє.

     Виставка покликана привернути увагу до Хо Ши Міна як до державного діяча, який в центрі своєї діяльності бачив людину і державу. Маючи палаци, він продовжував жити та працювати у звичайному будинку, розкіш і багатство були для нього бридкими. Така життєва позиція значно дисонує з недавніми реаліями в Україні – "золоті" батони і туалети, хороми на десятки гектарів у заповідних лісах, зверхнє ставлення до простого громадянина.

     В експозиції представлені фотодокументи з фондів Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г. С. Пшеничного, Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Міністерства закордонних справ України, Запорізького обласного краєзнавчого музею, Державного видавництва "Преса України", Кімнати-музею українсько-в’єтнамської дружби Київської ЗОШ № 251 ім. Хо Ши Міна, а також Національного музею Хо Ши Міна (м. Ханой).

     Захід проводиться за сприяння Посольства Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні, технічної підтримки видавничого дому "АДЕФ-Україна"  та  Національної спілки фотохудожників України.


afisha_3.jpg

IMG_2734.JPG

IMG_7119.JPG

IMG_7114.JPG

IMG_7120.JPG

IMG_7122.JPG

 

     Посилання в Інтернеті:

     http://www.nplu.org/vustavki.php?id=360

     https://www.facebook.com/events/1472610089696215/?ref=3

     http://vov.vn/nguoi-viet/trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-thu-vien-quoc-hoi-ukraine-401517.vov

     http://vtv4.vn/newsdetail/14461

     http://radiovietnam.vn/theo-dong-su-kien/2015/05/trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-thu-vien-quoc-hoi-ukraine/

     http://www.vietgiaitri.com/xa-hoi/doi-song/2015/05/trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-ukraine/

     http://nguoivietukraina.com/trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-ukraina.nvu

     http://dangcongsan.vn/cpv/Modules/News_France/News_Detail_F.aspx?CN_ID=713595&CO_ID=8059

     http://dantri.com.vn/the-gioi/trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-ukraine-1072840.htm

     http://vhb-group.net/trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-ukraine/

     http://vanhoa.gov.vn/articledetail.aspx?articleid=23560&sitepageid=417#sthash.4FnNfynU.dpbs

     http://pnvnnuocngoai.vn/toi-la-phu-nu-viet/trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-thu-vien-quoc-gia-ucraina-38563.html

 

 

     http://nguoivietodessa.com/chia-se-ban-doc/15294-khai-mac-trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-thu-vien-quoc-hoi-ucraina.html

 

     http://tintuc24h.info/tin-the-gioi/khai-mac-trien-lam-anh-ho-chi-minh-tai-ukraine

 

     http://kygia.net/trien-lam-anh-ve-chu-tich-ho-chi-minh-tai-ukraina-2/

 

     http://quehuongonline.vn/VietNam/Home/Nguoi-Viet-o-nuoc-ngoai/Tin-cong-dong/2015/05/59B53029/