Подарунки з України дітям Ханою

7 листопада 2015

     Делегація Товариства "Україна – В’єтнам" 6 листопада 2015 р. провела зустріч з викладацьким складом спеціальної школи "Ханой – Амстердам" (м. Ханой, В’єтнам). Під час заходу директор в’єтнамського освітнього закладу пані Ле Тхі Оань ознайомила українських гостей з історією та традиціями школи, особливостями навчального процесу.

     Голова Товариства Олександр Шлапак розповів про діяльність громадської організації на освітній та навчальній ниві, зокрема про ініціативу розширення прямих контактів між закладами Києва та Ханою, потенціал українських вищих навчальних закладів. Радник Посольства України в СРВ Сергій Таргоній висловив запевнення, що школа "Ханой – Амстердам" найближчим часом отримає презентації щодо навчального потенціалу основних університетів України. Пані Ле Тхі Оань підтримала ініціативу української сторони про проведення у 2016 р. ярмарку вищої освіти України у В’єтнамі.

     Під час зустрічі в’єтнамським школярам було передано подарунки, зроблені власноруч вихованцями Середньої школи № 8 м. Василькова Київської області. Від Товариства адміністрації школи також був презентований фотоальбом про Київ.

     На завершення візиту для поважних гостей була проведена екскурсія  територією школи, представлений музей та навчальні класи.


IMG_3040.JPG

Частина подарунків від українських школярів


IMG_0154.JPG

Після зустрічі


IMG_0169.JPG

У музеї школи


IMG_0193.JPG

У навчальних класах

___________________

     Школа "Ханой – Амстердам" побудована на пожертви мешканців столиці Нідерландів. У 1972 р., під час активізації авіаційного бомбардування В’єтнаму і Ханою зокрема, мешканці Амстердаму запропонували допомогу цьому місту. І вже у 1985 р. за активного сприяння мера Амстердаму пана Еберхарда ван дер Лана на пожертви підданих Нідерландів у столиці В’єтнаму була побудована школа для обдарованих дітей, яка отримала відповідну назву. Наразі цей освітній заклад є символом глибокої вдячності в’єтнамців своїм голландським друзям.