Співпраця з В’єтнамом активізується з наступного року

1 грудня 2015

     Президент України Петро Порошенко 30 листопада 2015 р. провів зустріч із Прем’єр-міністром В’єтнаму Нгуєном Тан Зунгом у рамках його участі у 21-й Конференції Сторін Рамкової Конвенції ООН про зміну клімату.

     Співрозмовники обговорили спільні заходи, спрямовані на активізацію політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічних відносин між Україною та В’єтнамом. Йшлося, зокрема, про шляхи більш ефективного задіяння взаємного потенціалу для нарощування обсягів торгівлі та інвестицій.

     Сторони домовилися про проведення у 2016 р. у Києві чергового засідання спільної Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Склад Української частини зазначеної комісії було затверджено вже 1 грудня 2015 р., до якого увійшов й перший заступник Голови Правління Товариства "Україна – В’єтнам" Анатолій Даниленко. Ще один член Правління Товариства – Іван Довганич – увійшов до складу цієї комісії від Федерації роботодавців України.

     Петро Порошенко та Нгуєн Тан Зунг розглянули також актуальні питання взаємодії України та В’єтнаму на міжнародній арені, зокрема у контексті непостійного членства України в Раді Безпеки ООН.

     Нгуєн Тан Зунг підтримав прагнення України приєднатися до Форуму "Азія-Європа".

     Глава української держави привернув окрему увагу до важливості розширення проукраїнської коаліції серед держав Південно-Східної Азії.

     Петро Порошенко попросив Главу Уряду В’єтнаму передати запрошення Президентові країни Чионг Тан Сангу здійснити візит до України. "Переконаний, що цей візит надав би необхідного імпульсу подальшому розвитку всебічного співробітництва та партнерства між двома країнами", - підкреслив Президент України.

     Прем’єр-міністр Нгуєн Тан Зунг запросив Президента України відвідати В’єтнам.

 ea18a52d5b5047583e49029103e77869_1448876683_extra_large.jpeg


Підготовлено за матеріалами
сайту Президента України

 

 

     Посилання в Інтернеті:

     http://www.president.gov.ua/news/glava-derzhavi-proviv-zustrich-iz-premyer-ministrom-vyetnamu-36384