Українському бізнесу – зелене світло!

6 листопада 2015

     Голова Товариства "Україна – В’єтнам" Олександр Шлапак 6 листопада 2015 р. зустрівся із заступником Голови Торгово-промислової палати В’єтнаму паном Дон Дуй Зуонг.

     Пан Шлапак звернув увагу, що вже понад 15 років між ТПП України та ТПП В’єтнаму діє Угода про співробітництво, з квітня 2002 р. функціонує Українсько-в’єтнамська ділова рада. За цей період проведено низку спільних бізнес-форумів і круглих столів, окремі ділові переговори. Водночас, результативність цих заходів залишається низькою, ділові кола України та В’єтнаму мають значний нереалізований потенціал співробітництва.

     Для активізації двосторонніх контактів Голова Товариства "Україна – В’єтнам" передав представнику ТПП В’єтнаму лист голови Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова з пропозицією про направлення у І половині 2016 р. української бізнес-делегації до В’єтнаму.

     Зі свого боку пан Зуонг підтвердив готовність розвивати контакти, зазначивши інтерес В’єтнаму не тільки у розвитку торгівлі, а й інвестуванні й проведенні спільних досліджень та розробок.

     Присутні на зустрічі українські бізнесмени, які працюють у сфері інформаційних технологій, висловили готовність відкрити у Ханої своє представництво та поінформували про вже проведену роботу у цьому напрямку. В’єтнамська палата погодилася надати необхідну консультативну та юридичну підтримку цьому процесу.

     Крім того, глава української делегації передав в’єтнамській стороні ділові пропозиції низки вітчизняних компаній, підготовлені ТПП України, у тому числі зі сфери важкого машинобудування, очищення води, використання полімерних матеріалів розробки українських вчених тощо. Олександр Шлапак зазначив, що постійний обмін діловою інформацією між палатами є запорукою зміцнення економічних зв’язків.

     На завершення зустрічі пан Шлапак висловив упевненість в активізації двостороннього співробітництва найближчим часом. 


IMG_2262.JPG

1.jpg

7.jpg