Університет зовнішньої торгівлі

10 листопада 2015

     Університет зовнішньої торгівлі (м. Ханой) заснований у 1960 р. та є одним з найвідоміших державних навчальних закладів В’єтнаму. Має філії у містах Хошимін та Ха Лонг.

     До основних спеціалізацій відносяться фінанси, менеджмент і маркетинг. Має партнерство з дев’ятьма університетами із США, Великобританії, Німеччини, Італії та Нової Зеландії. Викладання в’єтнамською, англійською та французькою мовами.

      Університет приймає на навчання іноземних студентів та аспірантів, у тому числі з України.

    Академічний персонал складає 300 викладачів, які забезпечують навчання понад 10 тис. студентів та 1 тис. аспірантів. Практикується міжакадемічний обмін студентами, зокрема за бакалаврською програмою навчання із США, Норвегії, Швеції, Німеччини, Швейцарії, Франції, Іспанії, Японії та Південної Кореї.

     Офіційний сайт: http://english.ftu.edu.vn/index.php/en/introduction/aboutftu

 

69216836.jpg


   Із 26 березня 2011 р. між Урядом України та Урядом Соціалістичної Республіки В’єтнам укладено Угоду про співробітництво в галузі освіти. Цей документ передбачає для громадян України можливість безкоштовного навчання у вищих навчальних закладах В’єтнаму, зокрема:

     Адміністрування відповідних стипендій для навчання українських студентів за кордоном здійснює Міністерство освіти і науки України.

УВАГА!!! Оскільки сторони щороку мають узгоджувати дипломатичними каналами на кожний наступний навчальний рік необхідну кількість студентів і спеціальності, а також конкретні умови обмінів, детальні умови подання документів щороку оновлюються. Заявник має орієнтуватись на стандартні терміни для подачі документів: найраніше – початок весни, найпізніше – початок літа. 

     У разі зацікавленості – контактна особа в МОН України: Левицька Ірина Юріївна ( , тел. /044/ 481-32-78).

 

     7 листопада 2015 р. Голова Товариства "Україна – В’єтнам" Олександр Шлапак зустрівся з професорсько-викладацьким складом Університету. Під час спілкування очільник української делегації поінформував про поточну соціально-економічну ситуацію в Україні, їх причини та наявні шляхи покращення ситуації. Окремо було зупинено увагу щодо поточного рівня двосторонніх відносин України та В’єтнаму, напрямків реалізації потенціалу.

     Олександр Шлапак зауважив, що в Україні здобуло вищу освіту понад 10 тис. громадян В’єтнаму, які зараз обіймають високі пости в бізнесі та на державній службі. Саме вони є тим "найціннішим надбанням" двосторонніх відносин, провідниками народної дипломатії двох країн.

     Голова Товариства закликав розвивати прямі двосторонні контакти між університетами України та В’єтнаму, розширювати обмін і стажування студентами, аспірантами, докторантами, а також науковцями.


IMG_0020-1.jpg

IMG_0038-1.jpg