Київ та Ханой стануть містами-побратимами

8 листопада 2015

     У рамках офіційного турне делегації Товариства "Україна – В’єтнам" по В’єтнаму, Олександр Шлапак як голова профільної громадської організації 6 листопада п. р. був прийнятий у Народному комітеті міста Ханой. Під час зустрічі пан Шлапак передав заступникові Голови комітету панові Ле Хонг Сонгу від мера міста Києва, видатного спортсмена Віталія Кличка лист із пропозицією про встановлення побратимських відносин між столицями.

     Представник в’єтнамської столиці високо оцінив пропозицію керманича української столиці, пообіцяв якнайшвидше розглянути і підготувати відповідь на ініціативу. Він зазначив, що дві столиці з понад 1000-річною історією мають багато спільного, національний досвід міського управління обовязково буде взаємно корисним.

     Під час дружньої розмови голова української делегації розповів про ініціативи Товариства у столиці: проведення фотовиставок "В’єтнам – рандеву світу" (2013) і "Хо Ши Мін та Україна" (2015), експозиції робіт в’єтнамських художників в рамках Дня Києва, популяризацію серед молоді різноманітних напрямків в’єтнамських бойових мистецтв, підтримку в’єтнамських бізнесменів як в Києві, так і в інших регіонах України. У свою чергу пан Сонг повідомив, що значна кількість співробітників столичної мерії здобули освіту в України та Києві зокрема. Народ В’єтнаму з теплотою в серці відноситься до країни, яка допомагала у складні часи військового відстоювання незалежності, а згодом прийняла молодь на навчання. Представник в’єтнамської мерії подякував Товариству за підтримку та популяризацію культурних цінностей його країни.

     На прощання сторони обмінялися подарунками: вазою із зображенням міста Ханой  та фотоальбомом з дарчим написом Віталія Кличка, що містить види столиці України.


da7b1d6b-641c-4f77-9313-685e03746737.jpg

PCP_7522-1.jpg

IMG_0036-1.jpg

 

 

     Посилання в Інтернеті:

     http://www.vietnam-ukraina.vn/NewsDetail.asp?Msg=1786&id=321&id1=

     http://haufo.org.vn/tiep-doan-hoi-huu-nghi-ucraina-viet-nam/

     http://hanoitimes.com.vn/news/2015/11/81e09a3a/to-boost-the-tie-of-ukraine-and-viet-nam/