Поновлення фотоконкурсу міст побратимів і партнерів

25 листопада 2015

     Шановні учасник фотоконкурсу! 

     Журі фотоконкурсу дійшло згоди про необхідність поновлення до 15 квітня 2016 р. (дата закриття прийому робіт) започаткованого влітку поточного року фотоконкурсу міст побратимів і партнерів України та В'єтнаму на раніше оголошених умовах. Визначення переможця відбудеться  29 квітня 2016 р. 

     Усі роботи, надіслані на фотоконкурс в основний і додатковий період, будуть розглядатися разом

     Нагадаємо, за умовами конкурсу журі мало відібрати по 12 фотографій міст Києва, Одеси, Харкова,Черкас і Чернігова, а також Київської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей щодо їх історичних, культурних, ландшафтних або архітектурних особливостей. Зазначені міста та області є або у стадії встановлення відносин побратимства / партнерства у В’єтнамі.

     На розгляд комісії надійшло 608 робіт: найбільше щодо міст Києва – 218, Харкова – 96, Одеси – 70 та Чернігова – 64. Водночас, не надійшло жодної фотороботи з тематикою міста Черкаси.

     Щодо висвітлення українських регіонів, то за кількістю робіт в лідарах була Чернігівська обл. – 46 фоторобіт з переважно абстрактними сюжетами. Тернопільській області було присвячено 41 роботу (однотипні роботи одного автора), Київській – 24 (виключно природа), Херсонській – 22 (виключно природа), Черкаській – 12 (тільки Канів), Харківській – 2 роботи.

     Ще 13 робіт, що надійшли на конкурс, не відповідали його умовам, оскільки містили карпатські краєвиди та архітектурні ансамблі міста Львів.

     Необхідність комплексного формування фотовиставки для її експонування у В’єтнамі, значна увага до цього заходу з боку в’єтнамської громадськості та органів влади висуває вимогу щодо належного рівня відбору робіт. Міста і області України мають бути представлені серед в’єтнамських побратимів у свій своїй красоті.

     Проте, як видно навіть із загального огляду, кількість фоторобіт по містам/областям, ані комплексність представлення особливостей життя та архітектурних пам’яток регіонів поки не задовольняють таким умовам. Серед причин такого стану справ журі визнало недостатній час для подання робіт на конкурс.

 

     Посилання в Інтернеті:

     http://photospilka.com/gallery/konkursy/tovaristvo-ukrayina-v-tnam-ta-nacionalna-spilka-fotohudozhnikiv-ukrayini-ogoloshuyut-fotokonkurs-dlya-pidgotovki-i-provedennya-mizhnarodnoyi-fotovistavki-mist-pobratimiv-i-partneriv-ukrayini-ta-v-tnamu/

 

 ______________________________

 


УМОВИ МІЖНАРОДНОГО ФОТОКОНКУРСУ


     Товариство "Україна – В’єтнам" та Національна спілка фотохудожників України оголошують фотоконкурс для підготовки і проведення Міжнародної фотовиставки міст-побратимів і партнерів України та В’єтнаму.

     За результатами конкурсу має бути відібрано 132 художні роботи, по 12 фотографій міст Києва, Одеси, Харкова, Черкас і Чернігова, а також Київської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей щодо їх історичних, культурних, ландшафтних або архітектурних особливостей.

  

Конкурсний відбір

     Фотороботи приймаються до 15 квітня 2016 р. включно. Відбір здійснюється методом рейтингового голосування. Визначення переможців відбудеться об 11.00 годин 29 квітня 2016 р. у приміщенні НСФХУ за адресою: вул. С. Петлюри, 23/126, м. Київ, 01032.

     Переможці конкурсу отримають грошову винагороду (перший приз у категорії кожного міста/області – 1 000 грн.) та цінний подарунок від в’єтнамської громади України. Нагородження переможців відбудеться 14 травня 2016 р. Про час і місце урочистого заходу номінантів буде повідомлено окремо.

     Журі очолюють Голова Товариства "Україна – В’єтнам" Олександр Шлапак та голова правління Національної спілки фотохудожників України, заслужений працівник культури України Едуард Странадко. До складу комісії увійдуть представники Мінкультури України, відповідних державних адміністрацій, Громадської ради при МЗС, В’єтнамської громади України.

     Виставка робіт переможців експонуватиметься на початку 2016 р. у відповідних містах-побратимах В’єтнаму. Найкращі роботи будуть розміщені також на офіційному сайті Товариства та сайті НСФХУ www.photospilka.com.

  

 Технічні умови конкурсу

     Відбір робіт членами журі відбуватиметься на сайті Національної спілки фотохудожників України www.photospilka.com в розділі "Конкурси сайту". Щоб завантажити роботи, Вам треба зареєструватися (спрощена процедура). Реєстрація означає участь у конкурсі та згоду на публікацію робіт на сайтах НСФХУ і Товариства, включення їх до фотоальбому та експозиції фотовиставки.

     Технічні вимоги: розмір файлів до 300 Кb, розмір фотографії до 900 dpi по довгій стороні, максимальне завантаження робіт одним автором – необмежене.

     Назва робіт повинна мати такий формат: 01_prizvyshche_imia_nazva_misto.jpg

     Після відбору робіт членами журі, авторам буде запропоновано надіслати електронне зображення до організаторів виставки з метою видрукувати його у виставковому форматі за рахунок оргкомітету.

     Прохання до всіх учасників, які завантажуватимуть фото на конкурс: обов’язково вказуйте під час реєстрації на сайті свою електронну адресу та телефон.

      Бажаємо всім удачі!!!