Вільна торгівля з В’єтнамом набуває реальних обрисів

20 червня 2013

     Україна розглядає можливість підписання угоди про вільну торгівлю з В’єтнамом. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з делегацією Центрального комітету Комуністичної партії В’єтнаму на чолі із заступником Генерального секретаря ЦК Компартії В’єтнаму, членом Політбюро та постійним секретарем Секретаріату ЦК КПВ Ле Хонг Анем, передає Кабінет Міністрів України.

     На думку Миколи Азарова, цей документ значно спростить торгово-економічне співробітництво між країнами. "Ми дуже відповідально підійшли до формування української частини міжурядової комісії. Її керівником призначено Віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка", - повідомив він.

     Крім того, від імені українського керівництва Голова Уряду подякував в’єтнамській стороні за готовність підтримати кандидатуру України на виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН. "Ми в свою чергу обіцяємо вам підтримку кандидатуру В’єтнаму на чергових виборах непостійного члена Ради Безпеки", - сказав Микола Азаров.

     Прем’єр-міністр також відмітив високий рівень співпраці України і В’єтнаму у сфері освіти: "Більше тисячі в’єтнамських студентів навчаються зараз в наших ВНЗах", - додав пан Азаров.

     У свою чергу Ле Хонг Ань відмітив, що В’єтнам надає велике значення відносинам з Україною.

     "Пріоритети для наших країн – посилення торгово-економічного співробітництва, зростання інвестицій та двостороннього товарообігу. Я згоден з Прем’єр-міністром України відносно необхідності активізувати співпрацю у високотехнологічних галузях економіки", - заявив Ле Хонг Ань.

     За його словами, країни можуть активізувати співпрацю у багатьох сферах, зокрема в сфері освіти, культури, державної безпеки і національної оборони, туризму і спорту тощо.